כולנו אוהבים לקבל ולהעניק מתנות, אך יש בעל אחד שלקח את האהבה הזו צעד אחד קדימה, ובצעד מדהים תכנן ועיצב בית שלם בהפתעה מוחלטת עבור אשתו האהובה. כמחווה זוגית מרגשת, רכש הבעל את השטח ללא ידיעתה של האישה, כאשר כל תהליך העיצוב והתכנון התרחש אף הוא ללא ידיעתה באמצעות מעצבת הפנים סנדרה חליבה, ומבלי שהיה לאשתו מושג קלוש לאורך כל התהליך על ההפתעה הגרנדיוזית שמחכה לה.

בית בהפתעה. צילום: עמרי אמסלם

הבית שנרכש הותאם לבני הזוג ולחמשת ילדיהם ומתפרש על פני 300 מ"ר בנוי במושב בשרון. תהליך העיצוב ארך כשנה, במהלכו זכתה המעצבת ליד חופשית ותקציב כמעט בלתי מוגבל מבעל הבית. את ההפתעה המיוחדת הבעל בחר לחשוף בפורום זוגי אינטימי, כאשר השניים הגיעו יחד לראשונה לביתם החדש. האישה המופתעת והנרגשת גילתה לראשונה את בית חלומותיה, עליו לא ידעה מאומה עד לרגע זה, אשר עוצב ואובזר עד לפרטים הקטנים ביותר, ובהתאם לצרכיה המדויקים.

ערב הגילוי המיוחד נחגג בארוחת ערב רומנטית סביב הבריכה, לה דאג הבעל מבעוד מועד, במהלכו בת הזוג הייתה נרגשת והמומה מגודל ההפתעה, הייתה מרותקת לסיפור וביקשה לשמוע עוד ועוד על התהליך, ובמיוחד סקרנה אותה השאלה כיצד הצליחו לעצב בית שתואם את צרכיה המדויקים, טעמה והעדפותיה, וכל זאת מבלי לערב אותה כלל בתהליך. כמובן שהסיפור הרומנטי סופר עוד חודשים רבים על ידי כל סביבתם של בני הזוג, ובמיוחד על ידי חברותיה של האישה, שהתרגשו מהמחווה המיוחדת.

בתחילת התהליך קיבלה המעצבת סנדרה חליבה לידיה מעטפת אדריכלית בנויה מהיסודות, והופקדה על כל תכנון חללי הפנים, כאשר נתבקשה למעשה לגלם שני תפקידים- את תפקיד המעצבת ובד בבד את תפקיד בעלת הבית, אשר נותרה מחוץ לתמונה לאורך התהליך כולו. הבית עוצב בסגנון ניאו-קלאסי, במראה אלגנטי המשלב קווים מודרניים לצד צבעים חמים ועושר של טקסטורות ופרטים. 

סגנון ניאו-קלאסי במראה אלגנטי. צילום: עמרי אמסלם

בכניסה לבית ממוקמת מבואה מרכזית מרשימה המובילה הישר אל חלל רחב ידיים, החושף את האזורים הציבוריים: הסלון, המטבח ואזור פינת האוכל. החלל כולו מתאפיין במראה אוורירי ותחושת מרחב, בזכות תקרות גבוהות (4 מ') ופתחים רחבים המשקיפים אל עבר הגינה. בנוסף לאזורים הציבוריים, תוכננו גם כל חדרי השינה בקומת הכניסה, והמעבר אליהם מתאפשר דרך פרוזדור הממוקם מצד ימין של מבואת הכניסה.

במטרה לייצר חלוקה באזור המרכזי מבלי להשתמש בקירות, נבחרה מחיצת עץ דקורטיבית גבוהה אשר חוצצת בין הסלון לחלל המטבח. יחידת הנגרות תוכננה במיוחד, כאשר בחלקה הפונה אל הסלון מוסתרות מערכות הבית השונות, וכן אלמנט מרשים המהווה מקור עניין מרכזי בחלל -  אקווריום ענק הנראה משני צדי הקיר.

מבט אל הסלון. צילום: עמרי אמסלם

הסלון מעוצב באווירה חמימה ועם זאת אלגנטית, ובו מוקמה פינת ישיבה הכוללת ריהוט מונוכרומטי מעודן בצבעי אפור, שחור וזהב. שימוש בסוגי טקסטיל שונים כמו קטיפה וכותנה יוצרים מראה עשיר ומלא עניין, כאשר שטיח שאגי בגוון אפור מטאלי מוסיף למראה הכולל. מעל פינת הישיבה נתלתה נברשת מרשימה, עשויה חוטים מהם משתלשלים אהילים מבד בגווני שמנת ושחור. הצבע השחור עובר כחוט השני ברוב חללי הבית כמוטיב משמעותי בעיצוב, כך תוכנן בסלון קיר כוח הכולל קמין גז מחופה זכוכית שחורה במראה דרמטי ומעליו מראה עגולה במסגרת שחורה. הקמין נבנה כיחידה חיצונית בתוך יחידת גבס אשר הוטמעה בקו אפס עם הקיר. שתי כורסאות נוחות אשר מוקמו בסמוך יוצרות פינה מיוחדת להירגעות.

צילום: עמרי אמסלם

היציאה לאזור החוץ מתאפשרת מכל אחד מהחללים הציבוריים - המטבח, הסלון ופינת האוכל, באמצעות ויטרינות גדולות המטשטשות את הקשר בין הפנים לחוץ. הגינה הגדולה כוללת חדר כושר, בריכה ואזור הירגעות בו מיטות שיזוף מעץ. בנוסף תוכנן סלון חיצוני מקורה בפרגולה, הכולל פינת ישיבה עם ספות בד גדולות ומטבח חוץ צמוד. קיר פינת האוכל חופה בדקורים במראה רנסנס צרפתי, המשתלבים לצד כסאות קפיטונז' מקטיפה.

משטח שולחן העשוי פלטת בטון. צילום: עמרי אמסלם

במטרה לייצר מראה ייחודי הממזג בין סגנונות שונים, נבחר משטח שולחן העשוי פלטת בטון,  באופן מפתיע, השילוב בין האלמנטים המנוגדים יוצר תחושה נעימה והרמונית. מעל פינת האוכל נתלה גוף תאורה עשוי בד בהדפס בגווני שמנת ושחור, המתכתב עם גוף התאורה התלוי שבסלון.

מן המטבח אל פינת האוכל. צילום: עמרי אמסלם

המטבח עוצב כחלל רחב מלא עוצמה בו תוכננו משטחי שיש גדולים ונוחים לישיבה ולעבודה. על מנת לאפשר חלל פונקציונלי וחווית משתמש ברמה הגבוהה ביותר עבור בעלת הבית, אובזר המטבח במכשור יוקרתי, כמו מקרר סאב זירו כפול ותנור גדול. החלל תחום מצדו האחד על ידי יחידת הנגרות המפרידה בינו לבין הסלון, ומצדו השני על ידי קיר עבודה ראשי. הקיר הארוך כולל משטח עבודה מחופה שיש לבן עם גידים אפורים, ותחתיו ארונות תחתונים. בהמשך הקיר יחידת מזווה המקיפה את המקרר. במרכז החלל ממוקם אי רחב באורך 5 מטרים.

אי המטבח המשמש כדלפק ויחידת אחסון. צילום: עמרי אמסלם

.

צילום: עמרי אמסלם

האי משמש לאחסון, עבודה וכן מתפקד כדלפק ישיבה לארוחות יומיומיות. כסאות הבר כמעט זהים לכסאות פינת האוכל וכך שומרים על הקשר בין שני החללים. במטבח שולבו מספר גימורים וצבעים, היוצרים שילוב מעניין בין מראה מודרני לקלאסי. כך יחידות הנגרות באי עוצבו במראה קלאסי, בגימור מט ובשילוב עם פרטי דקור וידיות. דלתות קיר הארונות מנגד, עוצבו בגימור חלק ובמראה מודרני, בצביעה בתנור בגוון בז'. להשלמת המראה האלגנטי נתלה יחידת מדפים עשויה עץ בחיפוי מראות, המשמשת לאחסון דקורטיבי של כלי קריסטל. גם גופי התאורה תורמים למראה והם מעוצבים בזכוכית מפוספסת בשילוב ניקל.

שירותי האורחים. צילום: עמרי אמסלם

שירותי האורחים באזור הכניסה חופו באריחי גרניט פורצלן דקיקים, בצבע שחור וגידים לבנים. את המראה הדרמטי ממשיכה אסלה שחורה ומחוץ לחדר השירותים ממוקמת יחידת נגרות תלויה ומעליה כיור ניצב בגוון אפור.

יחידת ההורים עוצבה כסוויטה מפנקת הכוללת חדר רחצה וחדר ארונות מאובזר. חדר הארונות רחב הידיים (13 מ"ר) כולל פינת ישיבה והתארגנות ואזור אחסון, והוא מופרד מהחלל הראשי על ידי דלתות גדולות. החלל עוצב בצבע פודרה במראה קלאסי, המשתלב לצד עץ אלון המשמש לחיפוי פנים הארון.

צילום: עמרי אמסלם

.

צילום: עמרי אמסלם

רצפת חדר השינה חופתה בפרקט פישבון מעושן במראה יוקרתי, והקירות כוסו בטפט בד ברוקד המשלב רקמה בגוון בהיר. על מנת ליצור מראה רך ורומנטי, נתלו וילונות בד רומאים אשר מכניסים פנימה כמות מבוקרת של אור טבעי. גב המיטה הארוך עשוי בד והוא חובק גם את שידות הצד, עליהן ניצבים אהילי בד בהדפס שנדליר, המשלב בין מראה עתיק לחדש.

יחידת נגרות תלויה בצבע לבן תלויה לאורך הקיר כולו. צילום: עמרי אמסלם

חדר הרחצה עוצב כספא ביתי במראה צחור ונקי, כאשר לטובת חיפוי הקירות נבחרו אריחים דקיקים גדולים היוצרים תחושת מרחב. יחידת נגרות תלויה בצבע לבן תלויה לאורך הקיר כולו (3.5 מ') עליה ניצבים שני כיורים. ממול תוכננו שני מקלחונים רחבים ומפנקים הצמודים זה לזה ומחופים זכוכית שקופה, וכך שומרים על התחושה האוורירית בחלל כולו.

חדרי הילדים עוצבו בצבעים בהירים ועדינים, תוך שילוב פריטי נגרות בהתאמה אישית ורצפת פרקט פישבון היוצרת מראה אלגנטי ומעודן. בכל אחד מחדרי הילדים תוכנן חדר רחצה צמוד הכולל מקלחון, וחיפוי אריחי בטון במראה אורבני וקליל. בנוסף תוכנן בקומה חדר רחצה הכולל אמבטיה המיועד לשימוש את כל בני המשפחה.

צילום: עמרי אמסלם