עולם האוכל ברשת פותח רעיונות מופלאים.

אני נחשף לשיטות חדשות, לטכניקות עתיקות ולמטבחים נידחים.

בקיצור – זה עולם מסחרר.

לאחרונה גיליתי שיטה חדשה להכנת ריבה בתנור. ומאחר שפירות הקיץ בשיאם בשווקים בחרתי בשזיפים ורצתי לנסות את הטכניקה החדשה, שהתבררה כמעולה.

צילום פרטי

אימצתי אותה מיד. יצאה לי ריבה נפלאה עם רוטב עשיר ומשגע, ובזכותו הכנתי גם מלבי קליל מחלב קוקוס.

התחכמתי קצת והוספתי לו תבלינים של 'ליילי לובנן' (לילות לבנון) עם מחלאב ומסטיקא, שני תבלינים עם ניחוחות.

יצא קינוח מושלם לקיץ לוהט.

ריבת שזיפים בתנור

קילו וחצי שזיפים שטופים חצויים ומגולענים

כ־3 כוסות סוכר קנים (אפשר גם סוכר לבן)

שקית סוכר וניל

כחצי גרעין טונקה מגורר (אפשר לוותר או להשתמש בתבלין אחר שאוהבים כמו קינמון)

4-3 כפות מים (כרבע כוס – לא חובה) 

אופן ההכנה:

מפזרים כשני שלישים מהסוכר על תחתית התבנית. כדאי לבחור תבנית עם עומק כדי שיהיה מקום לנוזל שהשזיפים מגירים.צילום פרטי

מסדרים יפה את החצאים עם הפנים למעלה והקליפה למטה, מפזרים מעל את שאר הסוכר והתבלינים ויוצקים מעל מים.

אני בחרתי בפרי מלא עסיס אז ויתרתי על המים והרוטב שהתקבל היה עשיר בטעמים.

מכניסים לתנור שחומם מראש ל־180 מעלות. אחרי כרבע שעה מורידים ל־120 לעוד כשעה וחצי.

כדאי להרטיב פעם או פעמיים את הפרי ברוטב. מצננים ושומרים בצנצנות מעוקרות.

מלבי קוקוס מתובל

חלב קוקוס – עדיף לבחור בסוג איכותי ובאריזת קרטון (בקופסת שימורים יש טעמי לוואי שאני מעדיף להדוף)

כשליש כוס סוכר (אפשר לוותר)

שקית סוכר וניל

3 כפות קורנפלור

כשליש כוס מים

כחצי כפית מחלאב (לא חובה)

כמה גרגירי מסטיקא (לא חובה, אפשר להשיג בחנות תבלינים, מעין חרוזים קטנים ענבריים) 

צילום פרטי

אופן ההכנה:

מערבבים את הקורנפלור עם המים לנוזל חלק ובלי גושים. 

מערבבים ומביאים לרתיחה עדינה את חלב הקוקוס, הסוכר והתבלינים.

מוסיפים את הקורנפלור והמים ומערבבים ערבוב רציף עד להסמכה.

מעבירים לכלים אישיים או לתבנית גדולה, מצננים ושומרים במקרר.

מגישים רק עם ריבת השזיפים הנהדרת.

אפשר לפזר מעל פיסטוקים או צנוברים או קוקוס (מומלץ קלוי) או הכל יחד.

חגיגת קיץ.