במחשבה לאחור, אבל ממש לאחור, ברור שהייתי צריך להזמין את שייק האנטי־אייג'ינג במסעדת "פרש דה מרקט" בקרית גת. זאת מכיוון שעד שהגיע האוכל שלנו הזדקנתי בכמה עידנים.

הדבר היחיד שמנחם אותי הוא ששרדתי לספר לכם את זה, כי אם אתם הולכים לשם משום מה ולא רוצים לגמור כמוני, תזכרו להזמין את האנטי־אייג'ינג קודם כל: תפוח עץ אדום, חמוציות ורימונים, עשיר בנוגדי חמצון המנטרלים רדיקלים חופשיים ושאר חומרים הקשורים בהזדקנות העור.

"פרש דה מרקט". רצף של טעויות | צילום: אשר קשר

אני לא עשיתי את זה, למגינת הלב, וכשיצאתי מ"פרש דה מרקט" אחרי מה שהרגיש כמו תקופת חיים של המתנה למזון שלי, נוספו לי המוני קמטים של תסכול, עצב וייאוש תהומי.  

מעולם לא קרה שניחמתי מלצרית על הפדיחות האיומות של המסעדה שלה כמו שזה קרה כאן, אבל לא היתה ברירה. במקביל להידרדרות הגופנית שלי, ככל שנקפו הדקות והאוכל שלי לא הגיע, עלה החשש לבריאות הנפשית - לא שלי, חלילה, שם כבר הכל טוטאל־לוס והשלמתי עם זה.

דאגתי למלצרית הצעירה, שנשאה על גבה את עול הטעויות של עובדי המטבח ומנהלי המשמרת, שלא רק שהתעלמו מההזמנה שלנו אלא גם נשנשו כל העת מיני מזונות מהדלפק שמפריד בין המסעדה למטבח.

לקוח רעב שההזמנה שלו לא מגיעה, ורואה את הצוות אוכל מול עיניו בזמן שהוא אמור לעבוד, לא יעזור לו גם שייק אנטי־אייג'ינג עם מיליוני רדיקלים חופשיים. אז אולי בעצם טוב שלא הזמנתי את השייק.   

שכחו אותנו במטבח

כשאתה נכנס לשם אתה בהחלט לא מצפה לקטסטרופה שתתרגש עליך, כי המקום שנפתח לפני ארבעה חודשים נראה על פניו מבטיח מאין כמוהו.

מסעדה גדולה, רחבת ידיים, יופי של עיצוב, מסעדת ארבעה מטבחים מהם תוכלו לבחור את המנות שלכם. המטבח הפתוח שמגיש בוקר, סלטים, דגים ועוד, טאבון של מאפים ופסטות, סושי ואספרסו בר.

בת הזוג הזמינה סלט קפריסאי: עגבניות חתוכות גס, עגבניות שרי תמר, שרי צהובות, שרי ליקופן, בצל סגול, זיתי קלמטה, צנוניות, עשבי תיבול, רוטב שמן זית ולימון וגבינת פטה. היא ביקשה יפה שלא להכניס לסלט שלה את קרעי הפוקאצ'ה המתובלת עם נגיעות הצזיקי, שאמורים לקחת חלק במנה, ולי זו נשמעה בקשה לגיטימית בסך הכל.

תבשיל מג'דרה על מחבת, שלא הוגש על מחבת | צילום: אשר קשר

אני הזמנתי מג'דרה על המחבת: תבשיל עדשים ובורגול עם שקדים מטוגנים, בטטה צלויה, גזר ושום צלויים, פלפל קלוי ובצל סגול אפוי, עם טחינה גולמית ופטרוזיליה קצוצה מעל.

לא היינו נורא רעבים בהתחלה, אז לא שמנו לב שהזמן חולף לו. מדהים שיש לנו עדיין נושאים לשיחה אחרי כל כך הרבה שנים של דיבורים. אבל אז ראינו לפתע שאנשים שהגיעו אחרינו מתלוננים שלא קיבלו את האוכל שלהם ואחרי כמה דקות מקבלים אותו.

אז נכון, כשלא מתייחסים אליך במסעדה זה לא הדבר הכי מעליב בעולם, אבל זה כן הכי מעליב בארץ. אז הפניתי את תשומת ליבה של המצרית שלנו לכך.

היא, על פי שרשרת הפיקוד המקובלת, הסבה את תשומת ליבה של מנהלת המשמרת לעובדה המרה הזו שיש זוג רעב ומקופח, וההיא, אחרי שבלעה עוד נשנוש קטן, דיברה על זה עם הטבח.

אף אחד מהם לא נראה נסער מדי שכבר עברו 50 דקות מאז ההזמנה של בני הזוג בקצה המסעדה, שהפסיקו לדבר ביניהם מרוב קריזה. מלבד המלצרית שלהם כמובן.

מישהו הזיז את העגבנייה שלי

כשהאוכל הגיע והוגש חגיגית עם התנצלויות נוספות מצד המלצרית חפוית המבט, התרגשה עלינו צרה נוספת. אני לא יודע מאיזה צד בקפריסין הגיע הסלט שלנו - מהטורקי או היווני, אבל אין ספק כי את השלום הקר ששורר כרגע בין הצדדים היתה כנראה מחליפה מלחמה לחיים ולמוות אם מי מהם היה מקבל את הסלט של בת הזוג.

אנשי מסעדות, בואו נקבע כלל פשוט: אם אין לכם את כל המרכיבים לסלט שאתם מבטיחים - אל תגישו אותו. שלושת סוגי עגבניות השרי שהובטחו מפורשות (תמר, צהובות וליקופן) בכלל לא נכחו בסלט הקפריסאי, שהרגיש מבויש לפחות כמו המלצרית שהגישה אותו.

 מי מגרד גבינת פטה בסלט קפריסאי? | צילום: אשר קשר

בנוסף, מי מגרד גבינת פטה בסלט קפריסאי, או יווני, או טורקי, או בלקני? קוביות, רבותיי, קוביות, גוד דאם איט.

אני לא יודע מאיפה בת הזוג שואבת את תעצומות הנפש שלה. בפרשנות שלה למשחק "אבן, נייר ומספריים" - "רעב, קריזה ומספריים" (אל תשאלו), קריזה גוברת על רעב, מסתבר, והיא ביקשה מהמלצרית האומללה להחליף לה את הסלט הקפריסאי נטול העגבניות. זה לקח עוד רבע שעה עד שהגיע סלט החלומי שהיא ביקשה כתחליף.

בינתיים היא אכלה יחד איתי את תבשיל המג'דרה על המחבת, שלא הוגש על מחבת ולא הוגש חם, כמו שהוא אמור לפחות להגיע. בת הזוג טענה שזה לא רע, למרות שגם כאן התגלה מרכיב חסר בדמות השקדים המטוגנים.

אני איבדתי את חוש הטעם מרוב כעס ותסכול. כנראה שזה היה טעים אבל אני כבר לא יודע. אנשים שבאו אחרינו כבר שילמו את החשבון ועזבו. מנהלות המשמרת המשיכו לנשנש ליד הדלפק. עולם כמנהגו נהג, אבל עבורי זה הרגיש כמו הזיה, למרות שלא הזמנו שום דבר עם פטריות וכנראה שאם היינו מזמינים הן לא היו מגיעות.

מראה מקום:
"פרש דה מרקט", דרך הדרום 3, קרית גת

טלפון: 08-8500085

שעות פעילות:
א'-ה' 8:00-23:00, ו' 8:00-13:00, מוצ"ש עד חצות

פסקול: בוסה נובה אלקטרונית במסיבת טבע ביער המלאכים

תג מחיר: מג'דרה על מחבת - 42 שקל, סלט חלומי - 62 שקל; סך הכל: 104 שקל