רימון הוא אחד מהסופרפודס המקומיים ואני לגמרי מבינה למה הוא תופס כזה מקום של כבוד בחגיגות ראש השנה. הוא מכיל שפע ויטמינים, מינרלים, נוגדי חמצון, נוגדי דלקת ועוד מרכיבים רבים שיכולים להשפיע לטובה על שלל מצבים בריאותיים ויש לו שימוש רחב מאוד ברפואת הצמחים העממית המקומית, וזה עוד לפני שאנחנו מתחילים לדבר על מראהו המפואר ועל הכתר שהוא חובש לראשו שגורם לי בכל פעם שאני חותכת רימון להגיד עליו "בורא פרי העץ" למרות שאיני נוהגת לברך באופן קבוע.

אז זאת העונה של כל הטוב הזה ולכבודה ולכבוד החג המתקרב עלינו לטובה הכנתי הפעם מתכון חגיגי במיוחד. 

מלבי רימונים וקוקוס. צילום: ענת לשם

מלבי רימונים וקוקוס תאים לכעשר מנות של קינוחי כוסית)

מה צריך?

מאה גרם קשיו מושרה לפחות שעתיים, שטוף ומסונן.

מאה גרם שקדים מושרים לפחות שעתיים, קלופים ומסוננים.

מאתיים חמישים  מ"ל חלב קוקוס.

כמה טיפות תמצית ורדים.

גרגירי רימון בשפע.

פתיתי קוקוס.

איך מכינים?

טוחנים ביחד את הקשיו, השקדים, חלב הקוקוס ותמצית הורדים למחית אחידה.

מעבירים לכוסיות הגשה ומקשטים בגרגירי רימון ופתיתי קוקוס.

ענת לשם - נטורופתית, בישול צמחוני וטבעוני, בעלת קליניקת מעגל החיים - מרחב נעים ומאפשר לטיפולים ופעילויות בתחומי הגוף, הנפש, היצירה וכל מה שבינהם.