בלב מושב כפר הרא"ה, מתקיימים אירועים קולינריים מתובלים בטעם טוב ובאווירה קלילה ונינוחה. לצד חנות מחלבת יעקבס-אגדת לחם נמצא בית הקפה שמגיש כריכים, סלטים ופשטידות שכל חומרי הגלם שלהן מהתוצרת הישירה של המאפייה, המחלבה והגלידריה של המשפחה.

בימים אלו המקום התחדש בתפריט שמציע מנות חדשות לצד המנות הוותיקות והאהובות. בכל יום ישנה מנה של מרק מתחלף (מרק כתום, אפונה, עדשים או עגבניות), כשלכל מרק מותאמת גבינה. אנחנו משתייכים לאוהבי הסלטים, ולכן בחרנו בסלט קפרזה המלווה בגבינת מוצרלה טרייה וברוסקטות של בגט קלוי עם גבינת סנט מור.

הסלט שהורכב מחסה ערבית, קישוא, צנון, נבטי חמניה ושקדים קלויים היה רענן וטעים מאוד. בתוך הכפר הירוק, תחת השמש החמימה ואל מול מנה ירוקה שנקטפה זה עתה הרגשנו את הבריאות בכל ביס.

קיש במשק יעקבס. צילום: עדי ארצי

אכלנו גם את מנת קיש התרד, בצל ירוק ומנגולד. שילוב הטעמים בין הירוקים לגבינה שנבחרה למלית הקיש מצויין, הטעמים עדינים מאוד, ובצק הקיש נימוח. המנה מלווה בסלט ירוק טעים. כריך האבוקדו עם גבינת הלבאנה, פטה הכבשים ועלי הנענע היה מיוחד. שילוב של עלי נענע תמיד מבורך בעיני, כאן הוא הורגש רק ברמז. אוהבי האבוקדו יאהבו את הכריך הזה שמציע טעמים קצת אחרים.

פלטת גבינות משק יעקובס. צילום: עדי ארצי

לסיום, הוגשה לשולחננו פלטת הגבינות, גאוות המקום, המציעה שישה סוגי גבינות קשות וחצי קשות. שכנו שם באחווה, גאודה, ברוייר, אלפינית קממבר, עיזים סנט מור, קמפרינו וגבינת לאבנה. אלה הוגשו עם זיתים, מתבלים ועגבניות. טעמן של הגבינות עשיר ומגוון. אוהבי גבינות, הפלטה הזו בשלבילכם.

סדנת פסטה

משק יעקבס מציע עכשיו גם אירוח יחידים וקבוצות לסדנאות בישול חלביות וכשרות עם שפים ממטבחים שונים במתחם "פותחים שולחן". הבישול והאפייה נעשים עם הגבינות של המשק. במקום מגוון סדנאות רחב: בישול איטלקי, בישול ערבי-יפואי, בישול הודי, בישול בריא, אפיית מתוקים, אפיית שמרים, בישול חובק עולם ועוד.

אנחנו הצטרפנו לסדנת הבישול האיטלקי. המקום חמוד ומזמין במיוחד, קבוצת האנשים הזרים שישבו סביב שולחנות עץ שסודרו בח' גדולה הפכו תוך זמן קצר לחברים, ולא היה זה חשוב שהקטן שבהם עוד לא חגג בר מצווה והמבוגר שבהם כבר מזמן שכח את שלו. אולי היה זה האוויר הלילי של הכפר וריח הפרות שנישא בו, אולי זו החמאה שנזרקת למחבת בכמות גדולה ונדיבה מדי, אבל זה בסדר כי היום מותר, אולי אנשים שאוהבים אוכל איטלקי הם פשוט חייכניים יותר. ואולי זה היין שנמזג בנדיבות לצד פוקצ'ות וגבינות טעימות שמיוצרות במשק.

לא היה ספק, כל המשתתפים היו במצב רוח מרומם והפשילו חיש קל שרוולים. אנחנו ניסינו אם כן, את הסדנא של רומי, שגדלה באיטליה והיא שולטת בכל סודות המטבח האיטלקי, מצפון ועד דרום.

מבחר רב של מאכלים נלמדו במהלך הסדנה. למדנו להכין שלושה סוגי פסטות (פסטה, רביולי וקנלוני), שני סלטים, ריזוטו, וקינוח טעים. חולקה חוברת מתכונים מסודרת אבל עם כל מתכון נגלו גם סודות המטבח של הבשלנית והופרחו מיתוסים (למשל, בישול פסטה עם מכסה על הסיר הוא מעשה שלא יעשה).

חוצמזה, הבשלנית הצעירה, בעלת בלוג הבישול כריזמתית ומקסימה, והיה ממש נעים לבשל איתה. באיזהו שהוא שלב שקלתי להציע לה להיות חברה שלי, ולהמשיך לבשל יחד פסטה מדויקת וכוס יין. עד אז כנראה אגיע לסדנה הבאה שלה.

"פותחים שולחן" מארח אירועים בימים ראשון עד חמישי משעות הבוקר עד הערב, ובימי שישי בשעות הבוקר ועד כשעתיים לפני כניסת שבת.

משק יעקבס, מושב כפר הרא"ה. כשר. שעות פתיחת בית הקפה: ימים ראשון-חמישי 7:00-18:00 יום שישי 7:00-14:00. . 04-6251266

לפרטים נוספים ולתיאום ביקור: דפי יעקבס 052-3233523