סמדר קפלינסקי | צילום: דניאל לילה

תקופת החגים בפתח וזה כיף גדול שהמשפחה הרחבה מגיעה אבל גם טרחה לא קטנה. תכנון ארוחת חג שלמה עם נושא המקשר בין המנות המרכיבות אותה, בישול, אפייה והגשה שלהן זו מלאכה מתישה ושוחקת שלוקחת זמן רב, שגם כך אין לכם בשפע, ועולה לא מעט כסף.

מיזם "נשים מבשלות" שייסדה סמדר קפלינסקי מנתניה - מציע לבשל עבורכם. מדובר במיזם חברתי-כלכלי המקבץ יחדיו נשים מתרבויות ועדות שונות המכינות אוכל אותנטי מכל הטעמים והעדות: מנות מהמטבח הטריפוליטאי, מרוקאי, פרסי, אשכנזי, ערבי-מסורתי וארוחות טבעוניות וצמחוניות. כל ארוחה כוללת מספר מנות עיקריות, תוספות חמות וסלטים, נעשית על ידי טבחית המתמחה במטבח העדתי הייחודי לה ונשלחת טרייה וחמה.

סמדר קפלינסקי הנתניינתית, מייסדת ומנהלת פרויקט "נשים מבשלות" מספרת למיינט נתניה כי החלה לאהוב את מלאכת הבישול רק לאחר שבנה הבכור נולד.

נשים מבשלות | צילום: איל קרן

המיזם החל כפרוייקט חברתי  כדי להעצים נשים ולפתח את הפריפרייה, "ההתחלה הייתה קשה", היא מספרת, "היה קשה לשכנע את הרשויות בצורך ובדרך וכן להעצים את הנשים ולהסביר להן שיש להן נכסים אישיים תרבותיים ומסורתיים שניתנים להעצמה ולפתוח תיירות שפרנסה בצידה. היום אני נהנית יום יום, שעה שעה, ואיתי המון חברות מאושרות".

מה המאכל שמזמינים הכי הרבה בראש השנה?

"מאכלים מסורתיים, כמו גפילטפיש, קרפלך, עופות ממולאים וכבד קצוץ".

סמדר מעידה שהיא הכי אוהבת לבשל טלה, וזה גם המתכון הטעים לחג זהיא נותנת לקוראי "מיינט נתניה":

טלה ממולא באורז בר ופטריות 

מצרכים:

שוק טלה פתוח {לבקש מהקצב}

שני כוסות אורז בר מבושל

צלי פטריות ובצל 1 כוס

חצי כוס שמן זית

כף מלח ים

כף פלפל שחור גרוס

2 ענפים טימין 

נשים מבשלות | צילום: איל קרן

אופן ההכנה:

1.לערבב אורז ופטריות

2.למרוח את הטלה בשמן והתבלינים

3.למלא את הטלה בתערובת האורז והפטריות

4.לסגור עם קסמי עץ 

5.להניח בתבנית לכסות בנייר אפיה ונייר כסף.

6.לאפות בתנור חם 230 כ45 דקות.ועוד שעתיים ב170 מעלות

להגיש חם.

למעשה סמדר מציעה בטלפון אחד, לספק את תאוותה של הדודה הפולנייה עם הגיפלטע פיש האהוב עליה, את הגיס עם דג מרוקאי, את השכנה הבוכרית עם מרק כבש עם דושפרה, ואורחים נוספים מעדות שונות שיקפצו לבקר. בנוסף, ניתן להזמין מנות שילדים אוהבים, 2 מנות ב-50 שח' כמו שוקיים עוף ברוזמרין ותפ"א ברוזמרין, קציצות עוף ברוטב עגבניות עם אורז לבן, שניצל עוף עם פסטה עגבניות.

סמדר קפלינסקי | צילום: דניאל לילה

לכבוד החג "נשים מבשלות" יוצאות בפרויקט חדש ומשתלם במיוחד – ארוחת חג מלאה לשש נפשות שתגיע אליכם עד הבית במחירים של החל מ-550 ש"ח ועד 680 ש"ח. יש גם מנות ספיישל וקינוחים, כגון: חלת אגסים, עוגות דבש, ריבות בתוספת תשלום. לפרטים והזמנות באתר http://cooking-woman.co.il