פארו פרשוטו טרטופו | צילום: אנטולי מיכאלו

מטבח איטלקי מודרני חדש ונוצץ נפתח לאחרונה, בצמוד למתחם M הדרך, מסעדת "פארו" מציעה פרשנות שיקית, עדכנית ומלאת סטייל למנות איטלקיות מסורתיות. על התפריט אמונים השפים יואב בר והשף איגור וקריוק, שמקפידים על שילוב בין חומרי גלם מקומיים, עונתיים עם חומרי גלם ביבוא אישי מאיטליה. הם מכינים פסטות טריות בכל יום ולאורך כל היום, מחומרי גלם טריים ובעבודת יד.

בתחילת הקיץ עוד אכלנו פסטה במטבחה של מאמא איטלקית אמיתית, אבל זה לא אומר שאנחנו לא מתגעגעים כבר, אז יצאנו לבדוק את האיטלקית החדשה.

פארו סלמון | צילום: אנטולי מיכאלו

התיישבנו לשולחן שצופה לים ולכביש החוף, ואומנם מתחתינו היו פקקי ענק אבל אנחנו הרגשנו בתוך אי מעוצב של שפיות. חלונות הענק במקום מעניקים הזדמנות ממוזגת לצפות בשקיעות מרהיבות ורצועת החוף, והעיצוב בגווני הכחול- טורקיז מיד מרגיע.

כשקיבלנו את התפריט לידינו התקשינו לבחור, חובבי האוכל האיטלקי יוכלו להזדהות, הבחירה בין פיצה ביתית ופסטה שעשויה בעבודת יד היא קשה. אבל בסוף, ולאחר הסבר מפיו של המלצר הנחמד הצלחנו. אני יודעת שדאגתם לרגע...  

אז למנות הראשונות בחרנו בארנצ'יני פלרמו, כדורי ריזוטו ארבוריו ממולאים ראגו עגל על רוטב צלפים. אומנם באיטליה המנה הזו הומצאה כדי לנצל את שאריות הריזוטו מיום האתמול, אבל כאן היא קבלה פרשנות שונה. הבשר היה מעולה ונימוח ומעטפת האורז היתה קריספית בדיוק במידה (52 שקלים). גם שרימפס עטוף קמח סמולינה ופפריקה מעושנת, קרם חצילים ושקדים, לבנה נחת על שולחננו. מנה מעודנת מאוד.

מטבח איטלקי מודרני

השרימפס עשוי מצויין, והתוספות העניקו לו נגיעה ים תיכונית שהפתיעה אותנו, אף פעם לא פגשתי על צלחת לפני כן שרימפס עם חצילים ולבנה, תוספת הלבנה היתה המוצלחת מביניהן בעינינו (58 שקלים). כדי להתרענן טעמנו גם מקרפצ'יו העגבניות הלחות, שכללה פקורינו, פטה, חציל שרוף, טרטר זיתים, פסטו וצנוברים שזופים. זו מנה מרעננת קייצית וכייפית, שמציעה פייט רציני לקרפצ'יו הבשר המסורתי (46 שקלים).

מה בנוגע לדילמה בה עסקנו קודם? כמו שקורה הרבה פעמים בחיים, השניים רבים והשלישי מנצח. בן זוגי בחר בלזניה ירוקה, שהורכבה מירוקים טובים במיוחד, כמו ברוקולי ואספרגוס. היו שם גם גבינות פרומעז, פרמז'ן, מוצרלה, קרם פרש ועגבניות שרופות. בליל הגבינות העשירות והקלות הוכיח את עצמו, המנה הטעימה לא הכבידה בגביניותה, אלה היתה בעלת טעמים מעודנים.

ניכר שעלי הפסטה הוכנו במקום, הם היו רכים ומענגים ממש (58 שקלים). אני בחרתי בדג לברק עם חמאת לימון ופירה, לפעמים כדי לדעת אם מטבח טוב צריך לבחור במנות הפשוטות ביותר... הדג השלם היה נפלא, עסיסי ומטובל בדיוק במידה הנכונה, כמעט שלא נאלצתי להוסיף את הלימון ידידי האהוב משכבר הימים (125 שקלים).

בוראטה | צילום: אנטולי מיכאלו

המסעדה החלה להתמלא בשעות הערב, זוגות שהגיעו לארוחה רומנטית, משפחות חובבות פסטה וחבורות צעירים גדשו את השולחנות. בשלב הזה כבר היינו שבעים, אבל המלצר שכנע אותנו לקחת את קינוח הקלצונה שוקולד וקרמבל מלוח. אולי בגלל שויתרנו על הפיצה, הסתקרנו לגלות מה מפיק תנור הלבנים הגדול שניצב בלב הפאב של המסעדה.

טוב, מה אפשר להגיד על בצק מלוח עם שוקולד וגלידה. ברור שהדרך הכי מתוקה לסגור ארוחה (42 שקלים). למי שמעדיף לרענן את החייך יש גם גלידות סורבה ופירות. בקיצור, אנחנו נהנינו מערב של אוכל איטלקי מיוחד, והופתענו ממנות לא רגילות או קלאסיות שקיבלו טוויסט ים תיכוני.

FARO ממוקמת במחלף בית ינאי שעל כביש החוף, בצמוד למתחם M הדרך, בקומה העליונה של תחנת הדלק. התפריט המלא בFARO מציע ארוחות צהרים וערב בכל ימות השבוע, וכן ארוחות בוקר בסגנון מזנון שף עשיר בשישי ושבת. בשעות הלילה פונה FARO גם לצעירי האזור ומציעה מנות בר ומוזיקת די ג'יי מתחלפים, עד השעות הקטנות של הלילה.